Cercetare sociologica:
In anul 2014 a fost realizat un "Sondaj de opinie publica pentru reprezentantii intreprinderilor mici si mijlocii in vederea identificarii oportunitatilor, riscurilor si obstacolelor in dezvoltarea investitiilor in Regiunea Carpatica"

Obiectivul general al cercetarii este analiza activitatilor de investitii a firmelor din Regiunea Carpatica (Regiunea Ivano Frankivsk si Judetul Maramures), a tendintelor majore in evolutia afacerilor si identificarea oportunitatilor, riscurilor si obstacolelor pentru mediul de afaceri.
Ca si metoda de cercetare a fost ales chestionarul in varianta inchisa cu optiuni privind identificarea preocuparilor si dorintelor respondentilor. Aplicarea acestuia a fost realizata pe un esantion de 200 persoane care au reprezentat firme din Regiunea Carpatica, respectiv proprietari sau manageri angajati ai acestora.
Procesarea chestionarelor a fost realizata automat, forma acestora fiind adaptata pentru prelucrarea automata pe calculator, respectiv au fost adaugate unle caractere speciale (blocuri de referinta, casete de validare, etc.). A fost folosit un scaner de mare viteza cu alimentare automata de hartie iar pentru recunoasterea automata a rezultatelor si formarea unei baze de date de raspunsuri a fost folosit programul ABBYY FORMREADER.

Rezultatele cercetarii sunt foarte importante in evaluarea mediului investitional din Regiunea Carpatica si va influenta in mod constructiv elaborarea si implementarea unor programe de masuri privind dezvoltarea atractivitatii pentru investitori si a climatului investitional din Regiunea Carpatica.

Download (pdf): Sondaj de opinie publica


Conferinta deschidere

Cercetare analitica


Cercetare sociologica


Masa rotunda


Workshop international


Brosura atragere investitii

Ghid de bune practici


Harta potential investitii (fata / verso)

Catalog investitii potentiale

Focus grup
Forum International de Investitii

Conferinta finala


Acest site web a fost realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene.
Continutul acestuia este responsabilitatea exclusiva a autorului si nu poate in nici un caz sa reflecte pozitia Comisiei Europene.


Fundatia CDIMM Maramures, Bd. Traian, nr. 9/16, 430211 Baia Mare, Romania
Tel/fax: 0262-224870; 0262-222409; e-mail: marga@cdimm.org